Gastouder Heppie

Dagje Heppie

Baby's en dreumesen hebben hun eigen dagritme. Zodra ze ouder worden kunnen ze meedoen met de oudere kinderen.
We beginnen de dag met binnenkomen en vrij spelen.
09.30 uur fruit en sap
12.00 uur brood en melk
15.30 uur soepstengel / rijstwafel / cracker met yoghurt
Tussendoor wordt er vrij gespeeld / activiteit aangeboden. Denk hierbij aan boekje lezen, buiten spelen, kleuren en bouwen.

Wie verzorgt wat

Gastouder Heppie verzorgt fruit, sap, brood, melk, soepstengel, rijstwafel, crackers en yoghurt.
De ouder/verzorger zorgen voor een fles/speciale beker, flesvoeding, speen/knuffel, luiers, reserve kleding, sloffen, petje en zonnebrand voor de zomer. Tijdens het eerste levensjaar hebben de ouders/verzorgers de mogelijkheid een schriftje aan te bieden waarin korte dagverslagen worden geschreven. Dit is prettig voor een goede overdracht en tevens is het een leuke herinnering voor later.

Slapen

Er wordt zoveel mogelijk gezorgd voor een eigen bedje en eigen beddengoed.

Halen en brengen

Dagelijks vindt er tijdens het brengen en halen van je kind een overdracht van informatie plaats. Indien er een gesprek gewenst is om uitgebreider over je kind te praten, kun je dit aangeven en dan plannen we een afspraak.

Gedurende de opvang staat het altijd vrij even contact op te nemen om te vragen hoe het gaat.
Mocht je onverwacht je kind niet op tijd kunnen komen ophalen, neem dan telefonisch contact op. In de meeste gevallen is dat geen probleem. Graag hoor ik van te voren als je kind door iemand anders wordt opgehaald. Indien het niet van te voren is doorgegeven wordt er altijd eerst contact opgenomen voordat je kind meegegeven wordt.

Wennen

Een kind heeft altijd tijd nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving en een nieuw persoon. Ook voor ouders/verzorgers kan het moeilijk zijn om het kind voor het eerst naar de opvang te brengen. Voor de definitieve startdatum is er gelegenheid om een dagdeel te komen wennen.

Kind ziek

Als je kind ziek is of ziek wordt tijdens de opvang (koorts hoger dan 38,5 graden), wordt er contact opgenomen voor overleg over de opvang. In principe dient de gastouder geen medicatie toe. Indien medicatie toch noodzakelijk is, dient er een formulier ingevuld te worden.

Huisregels

  • Rennen doen we buiten, niet binnen
  • We gooien niet met speelgoed, maar spelen ermee
  • Respectvol met elkaar omgaan
  • Samen spelen, samen delen

Hygiëne en veiligheid

  • Speelgoed wordt regelmatig schoon gemaakt
  • Schone leefruimte
  • Uit hygiënisch oogpunt blijven de schoenen van je kind zoveel mogelijk op de gang.
    Dit om de vloer zo schoon mogelijk te houden, zodat er naar hartelust gerold en gekropen kan worden.

Jaarlijks vindt er een risicoinventaris plaats vanuit het gastouderbureau.
Hierbij wordt gelet op de veiligheid in- en rondom de opvanglocatie.

Zijn er nog vragen?

Deel deze pagina

De voordelen

Veilige omgeving
Voordelige opvang
Individuele aandacht
Gediplomeerde gastouder
Wat ouders en kinderen zeggen over Gastouder Heppie (Beuningen)
Lisan heeft oog voor de persoonlijke ontwikkeling van je kind. Ze communiceert zorgvuldig over het welzijn van je kind, wat bijv. bij ziekte heel fijn is. Daarnaast is de opvanglocatie ideaal: schoon, een eigen speeltuin aan huis. Onze dochter gaat altijd met veel plezier.
Marieke
Dank je wel voor je goede zorgen. Hugo vindt het elke dag weer leuk om naar jou toe te gaan. Wij zijn erg blij met jou.
Job,Carolien en Hugo
Als ouders van 2 kinderen vinden wij Gastouder Heppie echt een aanrader. Onze kinderen gingen er heppie heen en kwamen heppie thuis. We hebben onze kinderen met een gerust hart achtergelaten tijdens de vakantieperiode.
Melissa en Marco
Bedankt voor de goede zorgen over Fayèn. Ze ging iedere keer met een glimlach naar jou. De opvang was in eerste instantie tijdelijk, maar we hebben geen seconde spijt gehad dat we bij jou zijn gebleven. Je doet dit werk met veel plezier en enthousiasme. Ga zo door.
Chantal en Rob
Dank je wel voor alles. Ik kon altijd fijn spelen, knutselen, zingen en nog veel meer. Je was superlief voor mij. Ik ga je missen.
Fayèn